RSS Nyheter

 

Tømmeplan 2014

 

luft
18.06.12

Hytterenovasjon - containere i Stjørdal

Den siste tiden har IR måttet hente inn to containere for hytterenovasjon i Stjørdal kommune grunnet misbruk og forsøpling. Det gjelder containeren ved renseanlegget SARA og containeren på Vinge, Skatval. Hytteeiere som har brukt disse plassene henvises til nærliggende hytterenovasjonscontainere inntil vi har funnet alternativ plassering.

Hytterenovasjon VingeInnherred Renovasjon har et tilbud til hytteeiere i de fleste av sine kommuner, dette består av oppsamlingspunkter for avfall i tilknytning til hytteområder. Disse containerne blir dessverre svært ofte misbrukt, og forsøpling er et vanlig problem. Vi ser at det settes igjen avfall som slett ikke har noe i containerne å gjøre, som f.eks hvitevarer og elektronikk. Containerne benyttes også ofte av vanlige husholdningsabonnenter, noe som ikke er meningen da disse er forbeholdt hytteeiere.

Dessverre er det steder der vi ikke har lykkes med å holde containerne og området rundt rent og ryddig på grunn av gjentatt forsøpling. Grunneiere som har slike "søppelplasser" på sin eiendom er naturlig nok ikke fornøyd med situasjonen, og i slike tilfeller er det ikke annet å gjøre enn å fjerne containerne. Dette er nå blitt gjort på Vinge, Skatval og ved SARA i Stjørdal.

Innherred Renovasjon skal etter sommeren ha et møte med Stjørdal kommune og grunneiere for å finne alternative plasseringer for disse containerne. I mellomtiden henviser vi hytteeiere til våre andre hytterenovasjoncontainere i Stjørdal, se oversikt her.

Hopla juni 2010Containerne er beregnet på vanlig avfall fra et hytteopphold. Større gjenstander og farlig avfall kan i stedet leveres på gjenbruktorget, dette er gratis også for hytteeiere.

Til venstre: Misbruk av container ved Hopla, Levanger i 2010. Over, til høyre: Container på Vinge, Skatval som nå er hentet inn. Ved inspisering var container nesten tom, mens mye avfall lå utenfor.

 

 

 
Tips en bekjent om denne nyheten
Send til e-post adresse:
Ditt navn:

> Abonner på nyheter fra Innherred Renovasjon: skjema

Seneste 5 nyheter
19.09.14  Avfallsposer og -sekker i Hommelvik
18.06.14  Ikke kast gift på bålet
09.06.14  Gebyrøkning for hytterenovasjon
26.05.14  Ingen streik
22.04.14  Lørdagsåpent på Meråker gjenbrukstorg

> Nyhetsarkiv    
Nettstedet er utviklet av InBusiness AS
Malvik_kommune Selbu_kommune Meråker_kommune Stjørdal_kommune Frosta_kommune Levanger_kommune Verdal_kommune Inderøy_kommune Mosvik_kommune Leksvik_kommune Til forsiden