RSS Nyheter

 

Tømmeplan 2014

 

luft
22.02.12

Nye rutiner i brundunken

Denne uka sender vi ut en brosjyre til alle abonnenter om nye sorteringsrutiner for matavfallsdunken. Fra nå av skal du ikke lenger kaste bleier og hageavfall i brundunken - men bare mat i mat!

Årsakene til endringene er både hensynet til miljø, pris og kundeservice.

Hva er matavfall?
Alle typer matrester -  potetskrell, eggeskall, melkeprodukter, mel og bakevarer, etc. Tørkepapir, kaffefilter, teposer og servietter kan også kastes i matavfallet.

Klikk her for å laste ned hele brosjyrenBleier og "plaster på såret"
Selv om bleier lenge har vært tillatt i matavfallet, er de ikke mulig å behandle som matavfall. De blir derfor sortert ut av matavfallet i etterkant og sendt som restavfall til forbrenning. Dette er en dyr og lite miljøvennlig prosedyre.

Fra nå av ønsker vi at bleier kastes i restavfallet (grønndunken).

For barnefamilier med bleiebarn vil dette naturlig nok føre til større mengder restavfall. For å unngå overfylt grønndunk kan disse i en overgangsfase registrere seg for å få tilsendt 6 gratis klistremerker for ekstra restavfall pr barn. NB! Denne ordningen er nå avviklet!

Klistremerker kan når som helst kjøpes i vår nettbutikk, eller dere kan bestille større restavfallsdunk her.


Vi tilbyr også økonomisk støtte til innkjøp av tøybleier. Kjøper du tøybleier for over 1000 kroner refunderer vi 500 kroner.
Fyll ut skjema for tøybleiestøtte her


Hageavfall

Matavfall brukes til produksjon av biogass som blir omgjort til elektrisitet, men gress, kvister og greiner, planterester, sand, stein og annet hageavfall fungerer dårlig i denne prosessen. Slikt avfall kan i stedet leveres og sorteres på gjenbrukstorgene. Der vil dette bli kompostert til jord, en miljøvennlig og økonomisk god løsning for slik type avfall.

Grønn pose

Grønne plastposer
Valget av grønne poser er på bakgrunn av nasjonale standarder, samt for å gjøre matavfallshåndteringen enklere og rensligere. Vi har fått en del negative tilbakemeldinger på papirposene, og håper at plastposene vil oppleves som en bedre løsning.

Plastposene er laget av resirkulert plast og vil bli gjenvunnet. Plastposene blir tilgjengelige på gjenbrukstorget og i butikkene i løpet av april/mai. Bruk opp papirposene først!
Tips en bekjent om denne nyheten
Send til e-post adresse:
Ditt navn:

> Abonner på nyheter fra Innherred Renovasjon: skjema

Seneste 5 nyheter
18.06.14  Ikke kast gift på bålet
09.06.14  Gebyrøkning for hytterenovasjon
26.05.14  Ingen streik
22.04.14  Lørdagsåpent på Meråker gjenbrukstorg
07.04.14  Servicemedarbeider/ renovatør med førerkort kl C

> Nyhetsarkiv    
Nettstedet er utviklet av InBusiness AS
Malvik_kommune Selbu_kommune Meråker_kommune Stjørdal_kommune Frosta_kommune Levanger_kommune Verdal_kommune Inderøy_kommune Mosvik_kommune Leksvik_kommune Til forsiden